Google

30 Kasım 2008 Pazar

Patatesli gül böreği

Malzemeler:
3 yufka
2 su bardağı yoğurt
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzer için)
Yarı çay bardağı sıvıyağ ve zeytin yağ karışımı
Yarım paket kabartma tozu (yufka hariç tüm malzemeler iyice çırpılacak)
İç malzemeler: 5Adet Patates
1 orta boy soğan
Maydonoz
Üzerine serpmek için Haşhaş
Yapılışı: Patatesler soyulup yıkanıp haşlanır. Diğer tarafta soğan küp küp doğranıp hafif ölene kadar kavrulur. Haşlanan patatesler ince ince kesilerek soğana ilave edilir. Maydonozlar ayıklanıp yıkanıp bu karışıma doğranarak ilave edilir. 3Adet yufka üst üste konularak ortadan ikiye kesilir kesilen parça simetrik olarak diğerinin üzerine yerleşterilir tekrar ortadan ikiye kesilir bu işlem bir kere daha tekrar edilir. Elimizde 24 adet parça bulunur. Bu yufkaların üzerine yoğurtlu karışımdan sürülür, geniş olan kısmına patates harcından 1 yemek kaşığı dolusu uzunlamasına serpilir ve sigara böreği gibi sarılır sonra bir ucundan başlayıp içe doğru bükerek gül şekli verilir. Bu şekilde sararak yağlanmış tepsiye dizilir. En son bir kaşık yardımı ile kalan yoğurt harcından tek tek böreklerin üzerlerine sürülür, yumurta sarısı sürülüp arzuya göre haşhaş serpilip(muhteşem yakışıyor) 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir(yaklaşık 1saat). AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: