Google

1 Aralık 2008 Pazartesi

ELMALI PASTA


ELMALI PASTA
Malzemeler;
Hamuru için;
Yarım paket katı yağ(eritilmiş)
1çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt
1su bardağı toz şeker
Vanilya
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine konulacak malzemeler;
2 adet, büyük elma
1tatlı kaşığı tarçın
1tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI;
İlk önce elmaları yıkayıp, soyup rendeliyoruz, üzerine şeker ve tarçını ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuması için bekletiyoruz. Bu arada hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Hamur için saydığımız malzemelerin; un, vanilya, kabartma tozu dışında kalanları çukur bir kapta karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mümkün olduğu kadar küçük(ceviz büyüklüğünde olabilir) parçalar koparıp elimizde küçük bir yuvarlak oluşturuyoruz içine elma harcımızdan doldurup kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bu şekilde hamur bitene kadar devam ediyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırında bekletmeden çıkartıyoruz soğuduktan sonra servis kabına alıp üzerine pudra şekeri serperek sevdiklerimizle afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: