Evde Yoğurt Nasıl Yapılır
?
Evvela iyi bir sütcü bulunur
; Genelde bütün semtlerde dolaşan sütçüler vardır yada bazı marketler sipariş
üzerine özel günlük süt getirirler.
Bu süt güzelce kaynatılır ;
Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatmakta fayda vardır. Sütü
ocaktan alırız. Sonra süt serçe parmağımızı yakar yakmaz bir ısıya geldiğinde
Miktarına göre mayalama işlemine başlarız. Örneğin ; 2 Lt. süte 2-3 yemek kaşığı
yoğurt ilave ederek homojen bir şekilde dağılmasını sağlarız . Sıcak bir masa
örtüsü veya benzer bir örtü ile sarıp 3-4 saat hiç dokunmadan mayalanmaya
bırakırız. Sonra üzerini açıp kapağı açık bir şekilde buzdolabında 24 saat hiç
ellemeden bekletiriz. Artık yoğurdumuz afiyetle yemek için
hazırdır…
Kaynak: http://kezbanca.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder