Google

26 Mayıs 2012 Cumartesi

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?

KEZİBANCA: Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?:


Evde Yoğurt Nasıl Yapılır ?
Evvela iyi bir sütcü bulunur ; Genelde bütün semtlerde dolaşan sütçüler vardır yada bazı marketler sipariş üzerine özel günlük süt getirirler.
Bu süt güzelce kaynatılır ; Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatmakta fayda vardır. Sütü ocaktan alırız. Sonra süt serçe parmağımızı yakar yakmaz bir ısıya geldiğinde Miktarına göre mayalama işlemine başlarız. Örneğin ; 2 Lt. süte 2-3 yemek kaşığı yoğurt ilave ederek homojen bir şekilde dağılmasını sağlarız . Sıcak bir masa örtüsü veya benzer bir örtü ile sarıp 3-4 saat hiç dokunmadan mayalanmaya bırakırız. Sonra üzerini açıp kapağı açık bir şekilde buzdolabında 24 saat hiç ellemeden bekletiriz. Artık yoğurdumuz afiyetle yemek için hazırdır…



Hiç yorum yok: