KEZİBANCA: BAKLAVA TARİFİM:BAKLAVA TARİFİM
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
250 g tuzsuz
tereyağı
100 g margarin
400 g dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için;
5 su
bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon
|
ŞEKER SUYLA
BULUŞTU |
|
KAYNAMAYA
BAŞLADI |
|
ILINIRKEN |
Şerbetin hazırlanması
çok kolay, şekerin üzerine suyu ilave ederiz. 15 dakika kadar kaynatırız. Yarım
limon sıkıp 5 dakika kadar daha kaynatıp ılınmaya bırakırız.
PÜF
NOKTASI Şerbet ılık olacak, baklava da fırından çıktıktan sonra 5-7 dakika
dinlenecek, sonrasında şerbetle baklava buluşacak
Baklavamızı yapmaya
başlayalım, öncelikle yağ ve margarinimizi bir cezvede eritip ılınmaya
bırakıyoruz. Tepsimizi ılınmaya bıraktığımız yağımızla yağlıyoruz. Tesimize üç
adet baklavalık yufkalarımızı serip üzerini yağlıyoruz. Bu şekilde üç adette bir
yağlayarak onbeş adetlik yufkamızı seriyoruz. Üzerine (ben antepfıstığı seçtim )
isteğimize göre dövülmüş ceviz veya çekilmiş antepfıstığı ile kalın bir kat
oluşturuyoruz ( ben 300g antep fıstığı kullanıyorum ) ve tekrar üç adet yufkada
bir yağlayarak onbeş kat oluşturuyoruz. Son katımızı da yağladıktan sonra
dilimlemeye geçiyoruz ki en zor kısmı burası, çok keskin bir bıçak yardımıyla
daha kolay kesebilirsiniz. Baklavamızı dilimledikten sonra kalan tereyağı
margarin karışımımızı ısıtıp eşit bir şekilde üzerine döküyoruz. 180 derecede
önceden ısıttığımız fırınımızda, üzeri altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra 5-7 dakika dinlendirdiğimiz baklavamızın üzerine,
ılınmış şerebetimizi döküyoruz. Şerbetini çekip soğuduktan sonra afiyetle
yiyebiliriz. Servis yaparken üzerine antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.
|
YAĞI
ERİTİRİZ |
|
TEPSİYİ İNCE BİR KAT
YAĞLARIZ |
|
BAKLAVA HAMURUNU
AÇARIZ |
|
ÜÇER YAPRAK
AYIRIRIZ |
|
TEPSİYE
SERERİZ |
|
YAĞLARIZ |
|
FISTIK YADA CEVİZ
SERPERİZ |
|
SON
KATLAR |
|
DİLİMLENİR |
|
YAĞ
GEZDİRİLİR |
|
YAĞ
GEZDİRİLİR |
|
FIRINDA
PİŞERKEN |
|
PİŞTİLER |
|
DİNLENDİLER |
|
ŞERBETLE BAKLAVANIN
BULUŞMASI |
|
ŞERBETİNİ
ÇEKERKEN |
Kaynak: http://kezbanca.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder